Sunday, April 11, 2010

Jamming,test,damansara,the curve,test semula :)

Memandang jadual harian nya yg kusut,lantas G bukan nama sebenar terus longlai dalam perasaan ke bosanan.tidak tahu apa yg di fikirkan.fikiran melayang sejauh nya memikirkan kesenangan hidup yg tidak lagi dibebani tanggungjawab.G mengeluh! Dicapainya handphone yg terletak sejengkal dari jarinya.Terus sahaja menekan butang menu,dan terus lagi ke butang mesej,membuka inbox lalu terpapar Acap bukan nama sebenar menghatar mesej. *po malam neh jamming jom*. G yg agak layu masa itu terus sahaja membalas *ok*. A bukan nama sebenar yg merupakan teman baik dan teman serumah dgn G juga menerima mesej yg sama drpd Acap.Acap adalah ketua dalam kumpulan kugiran mereka,di mana mereka menggelar kan kumpulan mereka acapan sempena pertabalan acap sebagai ketua kugiran.(huhu).

*10 minit kemudian*

G dan ayie meinggalkan rumah menuju ke bilik S & king bukan nama sebenar.di mana S juga berada dalam kumpulan kugiran mereka.Tempat jamming yg mereka tuju adalah yg pertama kali di tuju oleh mereka.Acap sebagai ketua kumpulan yg menunjuk kan tempat tersebut.Mereka bersemangat sekali untuk berjamming pada masa itu.

*20 minit kemudian*

OH SUCKER!! kata king.Terdengar juga A mengatakan sedemikian.G juga Berkata.Tempat jamming neh Sakai dowh.A berkata.mereka mengeluh kerana instrument yg di sediakan memg amat SUCKER sekali.semangat yg dibawa mereka hilang dgn serta merta.tp kerana tiada tempat jamming lain,mereka terpaksa bermain disitu juga.

*Keeseokan harinya*

Oh shit! hari ni exam.test!! belum sempat nak study.keluhan G.mcm mana ni,katanya dalam hati.risau memikirkan diri sendiri yg tidak bersedia lagi untuk menghadapi exam tersebut.walaupun G mendapat Full mark dalam kedua2 kuiz nya tp masih risau dgn test yg akan tiba nanti.G hanya berdoa untuk menjawab dgn semampunya.di pohon juga doa dari kedua org tuanya,dr kawan2 nya,dan juga dr sesiapa yg mengenali G.

*pukul 6.30 petang*

Keluar dr dewan exam,G menampakkan muka yg puas,happy dan seceria hari2 sebelumnya.kerana G dapat menjawab semua soalan yg ditanya.berseri mukanya :).Setiba2 itu G disapa oleh Acap dan A.Oi po!! senang dowh jawab td,mereka juga gembira dgn jawapa mereka.lega dalam hati.weyh jom pg Damansara malam ni,ajak A.G yg gembira hendak sahaja bila di ajak berjalan.

*Malam itu*

G,A,Acap,S,dan King bergerak ke damansara.entah mana ditujunya pon mereka tidak ketahui.tp yg penting ke damansara.TUPP3x..sampai di damansara,mereka berlepak di as-safa.Kelibat mereka sahaja seperti ingin meraikan kejayaan mereka apabila menjawab exam td.Mereka bermain poker,menghisap shisha dan bergembira.mereka di situ sehingga 2 pagi.Sehinggalah A berkata kan bosan berada di situ.

*2 pagi selepas itu*

The curve pulak menjadi sasaran mereka.the curve adalah Shopping complex yg se akan2 Kebaratan design nya.memg cantik dan lawa.mereka membuat kepala di situ.memanjat tiang dan bergambar.pegi kemana sahaja mereka suka.tidak menghiraukan pak guard yg berada disitu.sehinggakan mereka berbaring di atas jalan.sungguh dajal mereka(huhu).tp mereka bergembira di the curve tidak lama.kerana hujan sudah mula menampakkan tanda2 untuk membasahi bumi.

*3 pagi*

Mereka kepenatan dan mengantuk.keputusan Untuk balik semula di buat oleh Acap.kami pulang dgn kegembiraan tetapi juga kepenatan.sungguh x disangka mereka sanggup membuat dajal.(HIHI)

*hari ini*

G dirumah keseorangan.Mula memndang jadualnya yg kusut semula,lalu teringat kembali hari2 lepas dimana merekan membuat dajal.semuanya bermula dgn jadual nya yg kusut.huhu.Tak mengapa kata G.berbuat sekali x ape.G memndang semula bukunya dan membuat latihan yg ade kerana G akan menghadapi Test yg seterusnya.........

No comments:

Post a Comment